Тори и жар-птицата

Torrie and the Firebird in Macedonian

placeholder cover

Vermilion, 2019. Translated by Marija Todorova.

Вермилион, 2019. Преведено од Марија Тодорова.

Капетанот Ана и нејзиниот пријател Тори впловуваат во пристаништето Кистипол, најголемиот град-држава на Големиот Јужен Континент.

Таму го спасуваат Кокако и тргнуваат на опасно патешествие за да му помогнат да ја докаже својата невиност и да го најдат вистинскиот уништувач на најскапоцениот симбол на мирот на целиот континент, Ојон-Опалион. На долгото и опасно патување се среќаваат со многу необични суштества: песочни гоблини, маѓесници и... емуа?!