Тори и пиратската кралица

Torrie and the Pirate-Queen in Macedonian

Cover of the Macedonian Torrie and the Pirate-Queen

Vermilion, 2010. Translated by Marija Todorova.

Вермилион, 2010. Преведено од Марија Тодорова.

Еден ден додека го разгледува пристаништето во едно рибарско село, Тори е сведок на мешаница на пиратски брод.

Капетанот на бродот, девојче по име Ана, сака да тргне на мисија за да го спаси татка си кој е заробен од пиратската кралица Невила. Но, ниту Ана ниту нејзиниот татко не се пирати. Дедото на Ана бил пират и знае каде е скриено богатството. Заедно со посадата од пензионирани пирати, Ана тргнува во потрага по богатството за да го спаси татка си.