Тори и принцот-змија

Torrie and the Snake-Prince in Macedonian

Cover of Macedonian edition of Torrie and the Snake-Prince

Vermilion, 2009. 2nd Edition 2018. Translated by Marija Todorova.

Вермилион, 2009, 2018. Преведено од Марија Тодорова.

Сакате ли да ви ја раскажам приказната за мојата пријателка Палче , која тргна да го спасува принцот претворен во змија?

И како ние двајцата се сплеткавме со мистериозната, талкачка пејачка по име Враноперка. Сè започна една далечна пролет, кога отидов во планините во Моровеј во потрага по авантура...

Од оваа година "Тори и принцот-змија" од К. В. Јохансен е на листата на препорачани лектири. За сите кои се интересираа и сакаат да ја прочитаат оваа книга нови примероци ќе бидат достапни низ книжарниците во Македонија до крајот на месецов (Септември 2018 година).

• International Ana Frank Award for Children’s Literature, 2010 (a new award for children’s literature in the Republic of Macedonia).

• меѓународната награда „Ана Франк“ за најдобра книга

Повеќе книги!

Доколку ви се допадна приказната за Тори и принцот-змија, побарајте ги и другите две книги во серијата за авантурите на Тори: Тори и пиратската кралица и Тори и жар-птицата